måndag 27 februari 2012

Chokladtårta

Min dotter hade en bestämd önskan att jag skulle ordna en chokladtårta...vad gör man inte för sina barn!
Jag köpte färdiga tårtbottnar och de funkade jättebra.
Detn nedersta fyllningen är smörkräm som jag smaksatt med päronessens samt färgat med ett par droppar grön karamellfärg.
Det övre lagret är fyllt med chokladgrädde,som jag även använde att spackla tårtan med.
Väldigt enkel dekoration av Nonstop.
Tårtan blev jättegod med ack så sött den smakade.

Tigerkaka

Min son ville absolut ha en tigerkaka när vi firade barnen med familjerna.
Ett Mariekex som jag dekorerat med sockerpasta. Öronen blev misslyckade,men med tanke på hur länge sedan det var som jag dekorerade något blev jag ändå nöjd med resultatet!
Joel såg iaf att d är en tiger.

Smiley kaka

Till födelsedagskalaset ville min dotter ha smileykakor,vilket jag såklart försökte ordna.
Eftersom jag inte har varit i " bakningstagen" på länge "fuskade" jag lite och tog Mariekex som jag penslade med ljus sirap och dekorerade med sockerpasta.
Tyckte att de blev ganska söta.

onsdag 22 februari 2012

Cakes & Sugarcraft och Wiltons Cake decorating

Dessa två tidningar fick ja skickade till mig från en väninna i England, jag bara älskar att bläddra i baktidningar för att få inspiration! Blir väldigt sugen på att shoppa bakformar och dylikt bara när jag läser dessa tidningar. Men ekonomin tillåter inte att jag handlar allt jag vill ha!

Semlor

Jag som så många andra gjorde semlor på Fettisdagen. På grund av min sjukdom har det inte blivit vare sig bakande eller bloggande på ett par månader, men nu känner jag att jag börjar komma igen. Jag köpte färdiga semlebullar på mataffären och fyllde dessa med vaniljkräm, då ingen i familjen är förtjust i mandelmassa. Spritsade vispgrädde smaksatt med vanilj ovanpå fyllningen och la på locket som jag sedan pudrade med florsocker. För att göra det lite festligare o pga att fyllningen var mer tårtlik än semmel lik serverade jag jordgubbar till!