måndag 29 april 2013

Konditorilektion 5

Vad tiden går fort, snart är terminen slut. Idag hade vi en helt suverän konditorilektion, bilder följer nedan:
 
En bild på Sanna som fixar Prinsesstårta.

Min och Marias Budapestbotten.

Maria fixar grädde på Budapestrullen...

...och bär..

Så här blev min och Marias Budapestrulle när den var klar.

Smörkräm under tillverkning...



...till dessa biskvier.

Toscamazariner, denna gång med hela hasselnötter istället för hackade.

Några klasskompisar förbereder för bakning.

Vaniljhjärtan och ovaler

Färdigfixade vaniljhjärtan och ovaler pudrade med florsocker.

Dammsugare under tillverkning.

Färdiga dammsuga.re

Vår lärare Michel visar hur vi ska sätta på marsipanen på dammsugarna.

Michels ( lärarens ) Prinsesstårta

Youmeis tårta

Sofies tårta

Den här gjorde jag, svart-gul till min sambo.

Marsipanrosen på min tårta.

Genomskärning på tårtan jag gjorde.

.

 

tisdag 23 april 2013

Konditorilektion 4

Spritsteknik
Vår lärare gick igenom spritsteknik med oss
Dammsugare och Biskvier
En bit av moussetårtan, Browniebotten, hallon , chokladband och hallonmousse.
Moussetårta, biskvier och dammsugare.



 

fredag 19 april 2013

Choklad/Konfektyrlektion 4

Vad tiden går fort! Nu har vi haft vår fjärde choklad/konfektyrlektion redan. Vi fick göra karameller för första gången, superroligt.
 
Kulor i vit choklad med Pinacoladatryffel, rullade i tempererad vit choklad och rostade kokosflingor.

Praliner av mörk choklad med Passionsfruktstryffel.
Smeten/massan till gräddkarameller.

Dragning och vikning av karamellmassan, varmt och ganska tungt var det att arbeta med massan, men jätteskoj.

Efter bearbetning av massan hade jag dessa karamellrullar klara, bara att klippa, tvunget att göras snabbt innan det stelnade för mycket.

Klippta karameller, lite ojämna, men då syns det att de är hemmagjorda i alla fall.

Färdiga karameller, skakade i florsocker. De blev verkligen jättegoda. Gräddkolakarameller är en favorit, extra gott med egentillverkade.

Färdigpackat att köpa med hem.
 

fredag 12 april 2013

Konditorilektion 2

Konditorilektionen idag var lika rolig som den förra. Vi fick göra många olika saker, jag älskar verkligen att gå den här utbildningen.
 
Prinsesstårta

Fransk chokladtårta

Chokladtårtan var otroligt god

Vaniljhjärta, vi glömde sikta florsocker ovanpå, men oj vad goda de blev, en av mina favoritkakor när jag går ut och fikar. 

Turkisk Apelsinkaka, en jättesaftig kaka som smakar massor med apelsin och doftar underbart.

Vi gjorde mazariner med Tosca ovanpå, tog inga bilder på de jag gjorde, men två klasskompisar gjorde jättesmå runda mazariner som jag var tvungen att fota, såå söta

onsdag 3 april 2013

Chokladlektion 2


Idag hade vi vår andra lektion i choklad. Jag var väldigt kladdig så det blev bara tre bilder. Jag och Sofie blev lottade att jobba tillsammans.

Ljusa praliner med dajmfyllning.

Mörka praliner med karamellfyllning.

Mörka praliner med kaffetryffel.