Sockerkaka:
3 dl strösocker
4 st ägg
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
1 dl kokande vatten
Vaniljfyllning:
125 gram smör
1 dl mjölk
4 msk vaniljsocker
Garnering:
1 msk florsocker
Gör så här:
*Sätt ugnen på 200 grader .
Vispa ägg och socker pösigt.
*Blanda mjöl och bakpulver i en skål och rör ner i äggsmeten.
Häll i vattnet.
Smörj och bröa en form på ca 24 cm i diameter.
Häll i smeten och grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter.
*Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken.
Tillsätt vaniljsockret.
Låt koka häftigt i ca 3 minuter under omrörning så att inte mjölken bränns.
*Ta ut sockerkakan och dela längs med så att du har 2 delar.
Fördela vaniljfyllningen på den nedre botten innan kakan kallnat.
Lägg på den andra delen och låt kakan svalna.
*Pudra innan servering över florsockret på kakan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar