fredag 19 april 2013

Choklad/Konfektyrlektion 4

Vad tiden går fort! Nu har vi haft vår fjärde choklad/konfektyrlektion redan. Vi fick göra karameller för första gången, superroligt.
 
Kulor i vit choklad med Pinacoladatryffel, rullade i tempererad vit choklad och rostade kokosflingor.

Praliner av mörk choklad med Passionsfruktstryffel.
Smeten/massan till gräddkarameller.

Dragning och vikning av karamellmassan, varmt och ganska tungt var det att arbeta med massan, men jätteskoj.

Efter bearbetning av massan hade jag dessa karamellrullar klara, bara att klippa, tvunget att göras snabbt innan det stelnade för mycket.

Klippta karameller, lite ojämna, men då syns det att de är hemmagjorda i alla fall.

Färdiga karameller, skakade i florsocker. De blev verkligen jättegoda. Gräddkolakarameller är en favorit, extra gott med egentillverkade.

Färdigpackat att köpa med hem.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar