Vad tiden går fort! Nu har vi haft vår fjärde choklad/konfektyrlektion redan. Vi fick göra karameller för första gången, superroligt.
|
Kulor i vit choklad med Pinacoladatryffel, rullade i tempererad vit choklad och rostade kokosflingor. |
|
Praliner av mörk choklad med Passionsfruktstryffel. |
|
Smeten/massan till gräddkarameller. |
|
Dragning och vikning av karamellmassan, varmt och ganska tungt var det att arbeta med massan, men jätteskoj. |
|
Efter bearbetning av massan hade jag dessa karamellrullar klara, bara att klippa, tvunget att göras snabbt innan det stelnade för mycket. |
|
Klippta karameller, lite ojämna, men då syns det att de är hemmagjorda i alla fall. |
|
Färdiga karameller, skakade i florsocker. De blev verkligen jättegoda. Gräddkolakarameller är en favorit, extra gott med egentillverkade. |
|
Färdigpackat att köpa med hem. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar