söndag 10 februari 2013

Chokladrutor

Jag tycker jättemycket om chokladrutor med glasyr och kokos på och joxade ihop dessa , lyckades få till dem ganska bra, hittade ett recept som jag ändrade lite i, så här gjorde jag:

Ingredienser kakan:
375 gram smör
 
6 ägg
6 dl socker
2 msk vaniljsocker
2 dl kakao
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
 
1. Smält matfettet och låt det svalna.
2. Vispa ägg och socker pösigt. Sikta i vaniljsockret och kakaon. Blanda vetemjöl och bakpulver och tillsätt sedan detta samt matfettet.
3. Häll smeten i en välsmord långpanna ( djup plåt ) och grädda i nedre delen av ugnen i 150 grader cirka 40 minuter.
4. Ta ut kakan och låt den svalna innan du brer på glasyren.

Ingredienser glasyren:
 
4 dl florsocker
2 msk kakao
5 msk smält smör
 
Garnering:
 
Kokosflingor
 
1. Blanda ingredienserna till glasyren, sikta kakaon och florsocker så inga klumpar förekommer. Rör glasyren slät.
2. Bred glasyren på den kalla kakan och strö över kokosflingor.
3. Låt glasyren stelna något innan du delar kakan i rutor.
 
Förvara i kylskåp!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar