söndag 18 november 2012

Adams Vaniljkaka

Sockerkaka:

3 dl strösocker
4 st ägg
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
1 dl kokande vatten

Vaniljfyllning:

125 gram smör
1 dl mjölk
4 msk vaniljsocker

Garnering:

1 msk florsocker

Gör så här:

*Sätt ugnen på 200 grader .
  Vispa ägg och socker pösigt.
*Blanda mjöl och bakpulver i en skål och rör ner i äggsmeten.
  Häll i vattnet.
  Smörj och bröa en form på ca 24 cm i diameter.
  Häll i smeten och grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter.
*Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken.
  Tillsätt vaniljsockret.
  Låt koka häftigt i ca 3 minuter under omrörning så att inte mjölken bränns.
*Ta ut sockerkakan och dela längs med så att du har 2 delar.
  Fördela vaniljfyllningen på den nedre botten innan kakan kallnat.
  Lägg på den andra delen och låt kakan svalna.
*Pudra innan servering över florsockret på kakan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar