Enligt paketet ska det bli 25 stycken, jag dubblar oftast receptet och gör ganska små chokladbollar då jag tycker att det är godare än stora...också kan man ju ta fler istället :)
100 g margarin eller smör
3/4 dl socker
3 msk kakao
2 tsk vanillinsocker
3 dl havregryn
2 msk kallt kaffe ( jag brukar ta 3 msk)
- Skär matfettet i mindre bitar
- Blanda alla ingredienser till en smet
- Rulla bollar av smeten
- Häll upp kokos eller pärlsocker på ett fat och rulla chokladbollarna så att de täcks runt om
- Låt chokladbollarna stå kallt i minst 2 timmar
- Mumsa på!
- Efter att du rullat bolalrna så ställ in dem i kylen i ca en halvtimme
- Smält blockchoklad-ca 200 gram till en enkel sats chokladbollar och doppa de kylda chokladbollarna
- Lägg upp på bakplåtspapper och dekorera efter smak, tex med strössel eller sockerpärlor
- Ställ i kylskåp ett par timmar tills chokladen har stelnat
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar