Ingredienser:
- 100 gram rumsvarmt smör
- 1 ägg
- 1,75 dl socker
- 2 tsk bakpulver
- 3 dl vetemjöl
- 1 krm salt
- 2 tsk vaniljsocker alternativt 0,5 dl kakao
- 0,5 dl mjölk
- Sätt ugnen på 175 grader och förbered några plåtar med bakplåtspapper
- Vispa smöret och sockret pösigt och tillsätt ägget
- Blanda de torra ingredienserna i en bunke och rör ner blandningen i vätskan
- Tillsätt mjölken. Smeten ska kännas stabbig
- Klicka ut små högar med avstånd emellan på en plåt. Tio per plåt är lagom.
- Grädda kakorna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Lyft dem till galler för att svalna ordentligt.
- Bred eller spritsa fyllning på hälften av kakorna, använd resten som lock.
Jag använde Dr Oetkers tårtfyllning med jordgubbssmak.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar