onsdag 27 februari 2013

Långpannebiskvier

Häromdagen gjorde jag långpannebiskvier för att testa något nytt. Jag tycker att de blev goda, men "vanliga" biskvier är godare. Det var ju inte lika pilligt att göra dessa så det gick betydligt fortare.
 
Ingredienser:
 
Mandelbotten:
200 gram sötmandel ( jag använde mandelmjöl )
3 dl florsocker
5 äggvitor ( spara gulorna till smörkrämen )
 
Chokladsmörkräm:
250 g rumsvarmt smör
2,5 dl florsocker
3/4 dl kakao
5 äggulor
 
Glasyr:
300 g mörk choklad
100 g vit choklad ( kan uteslutas )
1 msk neutral olja
 
Gör så här:
 
Vispa äggvitorna till ett fast skum. Blanda mandeln med florsockret och vänd försiktigt ner detta i äggvitan.
Bred ut smeten på en bakplåtspapper liten långpanna ( 20 X 30 cm ). Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i cirka 15 minuter. Låt svalna.
 
Blanda allt till smörkrämen i en bunke och vispa ihop med elvisp. Bred ut krämen på mandelbottnen och ställ in formen i kylen för att svalna/stelna.

Smält chokladen och oljan i en bunke i mikron. Häll/bred ut den över smörkrämen och ställ kallt för att stelna, dela i rutor innan den stelnat helt. Värm kniven i hett vatten om chokladen hårdnat så spricker den inte lika lätt :)
 
 Mumsigt!
 
 
Såhär smaskigt ser det ut när chokladen precis har hällts på och ska in i kylen för att stelna.
Slutresultatet!
      
  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar